Κριτικές

Ο Αιχμαλωτος του Ουρανού (Το κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων #3)

Ο ‘’Αιχμάλωτος του Ουρανού’’ είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς του Κάρλος Ρουίθ Θαφόν ‘’Το Κοιμητήριο Των Λησμονημένων Βιβλίων’’, επομένως αν δεν γνωρίζετε την σειρά-μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μου για το πρώτο βιβλίο της σειράς εδώ– σας συνιστώ να σταματήσετε και να μην συνεχίσετε την ανάγνωση, καθώς ακολουθούν Spoiler, πολλά και σημαντικά Spoiler.

Προειδοποιώ ότι δεν φέρω ευθύνη για οπουδήποτε spoiler διαβάσετε.

Τελευταία προειδοποίηση.

Ακόμη εδώ είστε- και εγώ θα συνέχιζα στην θέση σας.
[Να αναφέρω ότι δεν διάβασα το δεύτερο βιβλίο της σειράς, δεν με τραβηξε, αλλά πήδηξα κατευθείαν στο τρίτο-τα βιβλία είναι στην ουσία αυτοτελή και ανεξάρτητα και δεν είχα κάποιο κενό στην υπόθεση. ]

 

Το Τρίτο αυτό βιβλίο, ξεκινά δύο χρόνια μετά τα γεγονότα της ‘’Σκιάς του Ανέμου’’. Ο Ντανιέλ είναι παντρεμένος με την Μπέα και μεγαλώνουν μαζί το μικρό τους γιο. Ο πατέρας Σεμπέρε δουλεύει το μαγαζί με την βοήθεια του υιού του και του αγαπημένου -μου- Φερμίν, ο οποίος Φερμίν ετοιμάζεται να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, την Μπερνάρντα.

Και ενώ ετοιμάζονται για το γάμο, ένα πρωί που ο Ντανιέλ είναι μόνος του στο βιβλιοπωλείο, ένας παράξενος ξένος που κουτσαίνει και φαίνεται ταλαιπωρημένος εμφανίζεται και αγοράζει το πιο ακριβό βιβλίο- ένα εικονογραφημένο αντίτυπο του Κόμη Μοντε Κρίστο- και γράφει στο εσωτερικό την εξής αφιέρωση: «Στον Φερμίν Ρομέρο ντε Τόρες, που γύρισε από τους νεκρούς και που κρατά το κλειδί για το μέλλον».
Η εμφάνιση του ξένου και η φανερή ανησυχία του Φερμίν για το μέλλον, οδηγούν σε νέες περιπέτειες τον νεαρό – πατέρα πλέον- Ντανιέλ. Όταν δε ο Φερμίν αποκαλύψει ποιος πραγματικά είναι και πώς εμπλέκεται με το παρελθόν του Ντανιέλ, μια νέα ιστορία πόνου και εκδίκησης ξετυλίγεται.

 

Και σε αυτό το βιβλίο η λογοτεχνική πένα του Κάρλος κάνει θαύματα. Αν και όχι τόσο γεμάτη μυστήριο η υπόθεση όπως στην ΄Σκιά του Ανέμου΄, και πάλι το κλίμα είναι ίδιο, οι περιγραφές εξίσου μοναδικές και οι παρομοιώσεις ομοίως ξεχωριστές. Ο Κάρλος μας μεταφέρει για άλλη μία φορά στην μελαγχολική Βαρκελώνη, καλυμμένη με χιόνι, που καλύπτει όχι μόνο κτήρια και δρόμους, αλλά και μυστικά που απειλούν να βγουν στην επιφάνεια και να ταράξουν τους πρωταγωνιστές.

Το βιβλίο φυσικά και το τέλειωσα σε λίγες μόλις μέρες και ομολογώ ότι σταματά σε σημείο cliffhanger- δηλαδή σε σημείο με σασπένς. Αν και η σειρά επίσημα έχει τελειώσει, η ιστορία συνεχίζεται στους δύο τόμους ΄΄ Ο λαβύρινθος των Πνευμάτων΄΄ τους οποίους φυσικά και έχω ήδη αγοράσει. Τεχνική λεπτομέρεια: δεν τους έχω μαζί μου αυτή τη στιγμή…… 

 

Απάντηση

Pin It on Pinterest