Σειρές

Man to Man (Σειρά Netflix)

 

Είναι Τετάρτη 6 Ιουνίου και σκρολάρω στο Netflix ψάχνοντας να δω κάτι απλό για να χαλαρώσω λιγάκι, μιας και ψιλοπέθανα στο διάβασμα λόγω εξεταστικής – ανάθεμα τον Αύγουστο και τους 86 ναούς που ανακαίνισε σε ένα έτος. Τι κι αν είναι εξεταστική; Όλοι έχουμε κάνει μαραθώνιο σειράς στην διάρκεια κάποιας εξεταστικής. Δεν είμαι η μόνη. Έτσι;

Τέλος πάντων, εκεί που ψάχνω, εγώ το ανυποψίαστο θύμα (μεταξύ μας, μόνο θύμα δεν είμαι όταν πρόκειται να διαλέξω σειρά για να κολλήσω) πέφτω πάνω στην σειρά Man to Man, μια κορεάτικη παραγωγή.  Ναι, καλά διαβάσατε, ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ είπα- ή μάλλον έγραψα (έχω κακή αίσθηση χιούμορ, το ξέρω).

 

 

 

Κορεάτικες σειρές. Ξέρατε ότι υπήρχαν; Εγώ όχι. Χρωστάω στο Netflix το ότι τις ανακάλυψα. Και πώς ακριβώς συνέβει αυτό; Επιτρέψτε μου να σας πάω λίγο πίσω στον χρόνο.

Είναι ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο πρωινό.
Ίσως 27 ή 28 Δεκεμβρίου 2017.
Κάθομαι λοιπόν στο λάπτοπ και ψάχνω καμιά καινούρια σειρά στο Netflix.
Και πέφτω πάνω στο A Korean Odyssey, μια κορεάτικη παραγωγή που μόλις είχε κάνει πρεμιέρα.
Να μην σας τα πολυλογώ κόλλησα τόσο άσχημα, που από τότε μέχρι και τον Μάρτιο περίμενα να έρθει κάθε Παρασκευή για να δω το καινούριο επεισόδιο.

 

 

Όμως δεν θα σας μιλήσω σε αυτό το άρθρο για την συγκεκριμένη σειρά, αλλά για την δεύτερη κορεάτικη παραγωγή που είδα, το Man to Man. Τυχαία την πέτυχα και τυχαία κόλλησα.

 

Η σειρά ακολουθεί τον Seol-woo Kim, ένα μυστικό πράκτορα της Κυβέρνησης της (Νότιας εννοείται) Κορέας – ένα πράκτορα/ φάντασμα όπως ονομάζεται.
Για τις ανάγκες της επόμενης αποστολής του χρειάζεται να παραστήσει τον Σωματοφύλακα ενός Αστέρα του κινηματογράφου, του Yeo Woon-gwang.
Ο Woon-gwang είναι η επιτομή του ψώνιου, αλλά ο Seol-woo πρέπει να ανεχτεί τις κωμικοτραγικές καταστάσεις στις οποίες μπλέκει προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή του.
Φυσικά και το bromanceπου αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι μοναδικό, ενώ οι διάλογοί τους σε κάποιες περιστάσεις με έκαναν να κλάψω από τα γέλια.

 

 

 

Η σειρά είναι γεμάτη γέλιο- ειλικρινά, είχα πολύ καιρό να γελάσω έτσι.Οι χαρακτήρες
είναι 
καλογραμμένοι και ο καθένας προσθέτει κάτι διαφορετικό στην σειρά: από την manager του Woo-gwang που είναι ο ορισμός του fungirl, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια πολύ καλή φίλη, στον διαχειριστή της αποστολής- τον εισαγγελέα Lee Dong-hyun- με το μοναδικό χιούμορ, στον κακό της υπόθεσης ο οποίος κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο, ενώ οι δευτεραγωνιστές με την σειρά τους προσφέρουν τον δικό τους τόνο στην υπόθεση.

 

 

Με κράτησε και από άποψη υπόθεσης, καθώς είχα πράγματι αγωνία για το τι θα συμβεί στην συνέχεια, για το πώς θα παίξουν τα χαρτιά τους οι εμπλεκόμενοι. Ας μην ξεχνάμε, πρόκειται για μυστική αποστολή στο κάτω-κάτω, επομένως λογικό είναι να έχει και κάποιο μυστήριο. Μάλιστα αυτό που μου άρεσε πολύ είναι το πώς οι διάφοροι χαρακτήρες, χωρίς καμία προφανή σύνδεση, εν τέλη συγκλίνουν και πρέπει να συνεργαστούν για να καταφέρουν αυτό που ο καθένας επιδιώκει.Φυσικά, και plot twists υπάρχουν, και συμμαχίες αλλάζουν.

 

Να αναφέρω επίσης ότι παρατήρησα κάποια επαναλαμβανόμενα μοτίβα ανάμεσα στις δύο κορεάτικες σειρές. Πρώτα από όλα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ. Δηλαδή δεν τραβάνε τις σεζόν μέχρι να εξευτελιστεί η σειρά, αντίθετα περιορίζονται στην μία σεζόν με 16/17 επεισόδια (Βέβαια πονάει η καρδιά μου κάθε φορά που τελειώνουν) .

Επίσης – αυτές που είδα εγώ και ανήκουν στο είδος κωμωδίας-περιπέτειας- δεν κατακλύζονται από αίμα και γυμνό, κάτι που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε συνέχεια, αλλά εξετάζουν και άλλες πτυχές της ανθρώπινης ζωής, όπως η φιλία, η ειλικρίνεια και η τιμή- μια έννοια πολύ σημαντική στον κορεάτικο πολιτισμό.

Με λίγα λόγια, αν ψάχνετε μια σειρά γεμάτη γέλιο, ρομαντική αλλά όχι γλυκανάλατη και ευχάριστη, την συνιστώ ανεπιφύλακτα! Είναι πιστεύω η κατάλληλη σειρά για να απολαύσετε το καλοκαίρι- ή τουλάχιστον μία από τις πολλές (Έχετε υπόψιν  ότι τα επεισόδια διαρκούν μία ώρα περίπου).

 

Ααα και ξέχασα να αναφέρω ότι κόλλησα και με την μουσική των δυο αυτών σειρών και δημιούργησα λίστα στο Spotify, την οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ

Εσείς έχετε να προτείνετε κάτι παρόμοιο; Έχετε δει κάποια κορεάτικη σειρά που σας τράβηξε το ενδιαφέρον;

 

ΥΓ: αυτή τη στιγμή ψάχνω ποια κορεάτικη θα δω στην συνέχεια.
 Γιατί πώς θα καταλάβω ότι έχω εξεταστική, αν δεν κάνω και ένα -δεύτερο- μαραθώνιο σειράς;

 

Απάντηση

Pin It on Pinterest